7-eleven - fra kiosk til madbutik

7-Eleven er til dig på farten. Men også til dig, der sætter pris på et nemt og sundt måltid serveret med et smil. I dag har 7-Eleven mere end 190 danske butikker, der tilbyder travle kunder et bredt og lækkert udvalg af friske madvarer, unikke købmandsvarer og serviceprodukter – hver dag, hele døgnet.

Udfordringen

Det traditionelle kioskmarked har ændret sig markant de seneste år. Liberaliseringen af lukkeloven har betydet øget konkurrence fra supermarkeder og tankstationer.

Forbrugsvaner har ændret sig. Danskerne spiser mindre sukker og ryger mindre, og en del af 7-Elevens varesortiment; blade, aviser og togbilletter, købes nu i højere grad online. Alt det var med til at minimere behovet for at tage et smut i 7-Eleven.

Løsningen

For at genvinde sin relevans i markedet tilrettelagde Brandhouse en repositionering for 7-Eleven. En proces, der skulle få kæden tilbage på sporet med markedstilpassede produkter og en kommunikationsstrategi, der henvendte sig til en mere købestærk målgruppe end de fastfood-hungrende unge. Den nye platform positionerede 7-Eleven, som en kvalitetsbevidst madbutik, bl.a. ved at udvikle produkter i samarbejde med nogle af de største og mest populære udbydere af sunde madprodukter for at skabe et sortiment af sund to-go. Det fornyede produktudvalg blev bakket op af en serie af specialdesignede kampagner, som styrkede den nye position.

7-Eleven plakat Juice eller proteinsalat

Resultat

Repositioneringen gjorde, at 7-Eleven i 2014 for første gang opnåede overskud i Danmark, og at kæden nu for femte år i træk går frem. Brandhouse har været med på hele rejsen som samarbejdspartner, og har været dybt involveret i hele repositioneringen, lige fra foranalyser og kundeindsigter til skabelse af den nye position, samt markedsføring og kampagneudvikling. Og takket være den store transformation er 7-Eleven Danmark kåret som vinder af »NACS International Convenience Retailer of the Year Award 2019« – verdens bedste convenience koncept.

Thomas Hedegaard
COO / Client Service Director
Thomas Hedegaard @ FacebookThomas Hedegaard @ LinkedIn