7-eleven - fra kiosk til madbutik

7-Eleven er til dig på farten. Men også til dig, der sætter pris på et nemt og sundt måltid serveret med et smil. I dag har 7-Eleven mere end 190 danske butikker, der tilbyder travle kunder et bredt og lækkert udvalg af friske madvarer, unikke købmandsvarer og serviceprodukter – hver dag, hele døgnet.

Udfordringen

Det traditionelle kioskmarked er ændret markant de seneste år. Liberaliseringen af lukkeloven har betydet øget konkurrence fra supermarkeder og tankstationer. Forbrugsvanerne har ændret sig, danskerne spiser mindre sukker og ryger mindre, så smuttet til kiosken og dermed kundestrømme var udfordret for 7-Eleven. Det betød, der var begrænset fremtidsperspektiv i gruppen af unge fast-food eaters. Samtidig er en del af 7-Elevens varesortiment blevet ”digitalt”, det vil sige blade, togbilletter og kort samt aviser købes i højere grad online – hvilket overflødiggør turen i 7-Eleven.

Løsningen

Løsningen var en re-positionering, der skulle få 7-Eleven tilbage på sporet med relevante og markedstilpassede kommunikation og produkter samt henvende sig til en målgruppe, der var mere købestærkt end de tidligere fastfood-hungrende unge. Løsningen fokuserede på sundhedstrenden med sund convenience tilpasset en lidt ældre og mere købestærk målgruppe, med specielt fokus på kvinderne. Det var ikke kun kommunikationen, der fik et make over – det meste af sortimentet blev ligeledes gennemgået, og en mængde nye produkter kom til verden, således at den “brandede behaviour” kom til udtryk hele vejen fra sortiment til kommunikation i alle touchpoints.

7-Eleven plakat Juice eller proteinsalat

Resultat

Resultat taler for sig selv, 7-Eleven opnåede for første gang overskud i Danmark. Brandhouse var med som facilitator på hele processen, lige fra foranalyser og kundeindsigter til en ny position og markedsføringen af den.

Thomas Hedegaard
COO / Client Service Director
Thomas Hedegaard @ FacebookThomas Hedegaard @ LinkedIn