En dygtig optiker vil give kunderne et bedre syn – ikke sælge briller

Brandhouse/Subsero startede samarbejdet med Synoptik med en analyse af markedet.

Den understregede det problem, at de fleste optikerkæder, inklusiv Synoptik, havde samlet sig om stort set samme positionering – eller rettere mangel på samme. For med en enkelt undtagelse stod alle kæder meget uklart i forbrugernes bevidsthed.

Udfordringen

Optikermarkedet har i mange år været præget af stigende fokus på lave priser og høje rabatter. Det har skabt den opfattelse, at der ikke er den store forskel på optikere eller produkter.
Og kæderne har pustet til ilden med budskabet om, at optikere først og fremmest kan hjælpe dig med at spare penge.

Løsning

Synoptik har nogle af Danmarks bedste optikere – og en lang historik for et stærkt fagligt fokus på at give kunderne bedre syn. Denne ekspertise er personificeret i optikeren som hovedfigur i det nye kommunikationsunivers, der er udrullet gennem hele kunderejsen fra butik og massekommunikation til dialogmarkedsføring.

Resultat

Den nye brandposition og kundeløftet ”Vi ta’r dit syn alvorligt”, har fokus på kundernes ønske om at blive mødt af eksperter, der er kloge på synet, fremfor brillesælgere.

Løftet har også givet retning for en helt ny butiksoplevelse, der sætter synsprøven i rampelyset, og fokus på Synoptiks All-Inclusive abonnement, der vægter service, hyppige synstjek og loyalitetsfordele over salg og rabatter. Og medarbejderne hos Synoptik leverer naturligvis på kundeløftet ved at skabe tryghed for, at kunderne får mest muligt ud af deres syn i alle stadier af livet.

Kig op

Som synsekspert handler det ikke bare om at sælge flest mulige briller – men om at hjælpe flest mulige til et bedre syn. Så for at afhjælpe at flere og flere bliver nærsynede, opfordrede vi helt enkelt til at kigge op fra vores skærme. Og til børn er der udviklet en helt særlig kontaktlinse, der kan bremse udviklingen af nærsynethed.

Thomas Hedegaard
Partner, Director Brand Consultancy
Thomas Hedegaard @ FacebookThomas Hedegaard @ LinkedIn