Synoptik

Brandhouse/Subseros undersøgelser viste at der var et uopfyldt behov for ekspertise og faglighed i optikermarkedet. En oplagt mulighed for Synoptik til at fokusere endnu mere på det, der er vigtigst for deres kunder – at ta’ synet alvorligt.

Udfordringen

Synoptik har nogle af Danmarks bedste optikere – og en lang historik for et stærkt fagligt fokus på at give kunderne bedre syn. En undersøgelse foretaget af Brandhouse viste dog, at kunderne opfattede et for stort fokus på pris, på tværs af optikerbranchen, hvorimod de savnede ekspertise og faglighed.

Løsning

”Vi ta’r dit syn alvorligt” er både et kundeløfte og en kommunikationsplatform, der taler til kundernes ønske om at blive mødt af eksperter, der er kloge på synet – fremfor en brillesælger. Den kvindelige optiker er blevet Synoptiks personificering af ekspertise, der sammen med en stringent brandpersonlighed sætter synet i centrum.

Resultat

Den nye brandposition har givet anledning til en helt ny butiksoplevelse, der sætter synsprøven i rampelyset – og et nyt fokus på Synoptiks All-Inclusive abonnement, der vægter service, hyppige synstjek og loyalitetsfordele over salg og rabatter. Kommunikationskonceptet er udrullet på tværs af kunderejsen – fra butik og massekommunikation til dialogmarkedsføring.

Digitale elementer

Ekspertpositionen skulle ikke kun skinne igennem i Synoptiks butikker – men også online. Der blev derfor udviklet en række digitale elementer, der kan hjælpe kunderne til at få deres bedste syn – blandt andet en behovsafdækker, der kan sammensætte og skræddersy den bedste løsning til kundens synsbehov.

GenSyn

Foruden den positionerende opgave, sætter Brandhouse/Subsero også ord og billeder på andre af Synoptiks projekter og tiltag, og har eksempelvis udviklet logo og grundfortælling til initiativet GenSyn. En løsning, der lader kontaktlinsebrugere returnere brugte kontaktlinser og emballage til Synoptik, der i samarbejde med TerraCycle® sørger for, at de bliver genbrugt korrekt.

Thomas Hedegaard
Head of Operations
Thomas Hedegaard @ FacebookThomas Hedegaard @ LinkedIn