Synoptik

Brandhouse/Subseros markedsanalyse viste et uopfyldt behov for ekspertise og bedre kunderelationer i den attraktive del af optikermarkedet. En oplagt positioneringsmulighed for Synoptik for at fokusere endnu mere på det, der er vigtigst for deres kunder: At ta’ synet alvorligt.

Udfordringen

Optikermarkedet har i mange år været præget af et stigende fokus på lave priser og høje rabatter. Hvilket også har medført, at de fleste optikerkæder og brands i markedet har fået en relativ ensartet positionering. Herunder også Synoptik.

Løsning

Synoptik har nogle af Danmarks bedste optikere – og en lang historik for et stærkt fagligt fokus på at give kunderne bedre syn. En markedsanalyse foretaget af Brandhouse viste, at specielt den attraktive del af markedet er drevet mere af ekspertise og tættere kunderelationer med fokus på at sikre de bedste muligheder for synet.

Resultat

Den nye brandposition og kundeløftet ”Vi ta’r dit syn alvorligt” har fokus på kundernes ønske om at blive mødt af eksperter, der er kloge på synet – fremfor en brillesælger – og har givet anledning til en helt ny butiksoplevelse, der sætter synsprøven i rampelyset. Derudover et nyt fokus på Synoptiks All-Inclusive abonnement, der vægter service, hyppige synstjek og loyalitetsfordele over salg og rabatter.

Den kvindelige optiker er blevet Synoptiks personificering af ekspertise, der sammen med en stringent brandpersonlighed sætter synet i centrum. Kommunikationskonceptet er udrullet på tværs af kunderejsen – fra butik og massekommunikation til dialogmarkedsføring.

Digitale elementer

Ekspertpositionen skulle ikke kun skinne igennem i Synoptiks butikker – men også online. Der blev derfor udviklet en række digitale elementer, der kan hjælpe kunderne til at få deres bedste syn – blandt andet en behovsafdækker, der kan afdække relevans og matche med rette løsning.

GenSyn

Foruden den positionerende opgave, sætter Brandhouse/Subsero også ord og billeder på andre af Synoptiks projekter og tiltag, og har eksempelvis udviklet logo og grundfortælling til initiativet GenSyn. En løsning, der lader kontaktlinsebrugere returnere brugte kontaktlinser og emballage til Synoptik, der i samarbejde med TerraCycle® sørger for, at de bliver genbrugt korrekt.

Thomas Hedegaard
Head of Operations
Thomas Hedegaard @ FacebookThomas Hedegaard @ LinkedIn