Fra virvar af brands til kvalitet som kendetegn

En ny grafisk identitet og overordnet brandstrategi gjorde den traditionsrige producent af pålæg og pølser genkendelig på tværs af produktlinjer og kæder. Den røde tråd blev det gode håndværk.

Udfordringen

Det tidligere produktdesign udtrykte ikke Aalbæks værdier om økologiske råvarer, tradition og det gode håndværk.

Hver gang Aalbæk introducerede en ny produktlinje, resulterede det i et nyt brand for at differentiere mellem supermarkedskæderne. Det gav en masse house brands, der skulle plejes. Samtidig manglede Aalbæk genkendelighed og en rød tråd på tværs af salgskanaler.

Indsigt og løsningen

Fortællingen om det gode håndværk var druknet i håndtering af et hav af brands, og genkendeligheden af Aalbæk-brandet på supermarkedernes hylder var forduftet.

Det blev løst med en ny og gennemgribende grafisk identitet til Aalbæk Specialiteter baseret på virksomhedens DNA og historie, styret af en ny brandstrategi med Aalbæk som overordnet brand. Hver kæde fik deres eget emballagedesign, men nu med Aalbæk som endorser og udvalgte emballageelementer som gennemgående elementer.

Nyt logo- og label-design

Nyt logo-design introducerer fokus på detaljer, historie og værdier. Det har en tydelig afsender og en varm og nærværende rød farve.

Det nye label-design har folie inspireret af slagterpapir. Et mønster der minder om kødnet og traditionelle, takkede kanter. Samtidig fremhæves USP på indpakningen.

Resultatet

Den nye, klare position udtrykt ved den nye identitet har overordnet styrket Aalbæks brand og sikret en højere kvalitetsopfattelse af produkterne. De tydelige USP’er som god smag, frisklavet og produceret i Danmark har vundet genklang hos forbrugerne.

Samtidig går udviklingen mod at Aalbæk Specialiteter benyttes til flere anledninger og både til frokost og aften. Det let genkendelige emballagedesign har været med til at opbygge et stærkt brand på tværs af dagligvarekæder og smagsvarianter.

Kasper Sebastian Munch
Partner, Strategy Director
Flere cases