Interflora vandt danskernes hjerter og store priser

Interflora er danskernes foretrukne leverandør af følelser og kærlige tanker. Måske fordi de hjælper deres kunder med at få det sagt på den helt rigtige måde.

Udfordringen

Interflora oplevede brancheglidning – blomster og lejlighedsgaver blev i stigende grad købt ind i dagligvarebutikker.

Blomster blev i det hele taget købt i mindre omfang i blomsterbutikker – så salget stagnerede.

Samtidig var der problemer med flaskehalse på de traditionelle og kendte mærkedage, så ”produktionsapparatet” blev ikke udnyttet optimalt, og salget var ujævnt fordelt over året.

Løsningen

Brandhouse/Subsero repositionerede Interflora og styrkede deres position.

Der blev skabt nye brandfilm, der blandt andet resulterede i et viralt hit på YouTube af filmen Odd Love, der opnåede næste 2 millioner visninger på YouTube.

Der blev skabt fokus på at øge salget og relevansen hos forbrugeren året rundt. Samtidig blev konceptet udvidet fra kun at være lejlighedsblomster til at være gaver i en bredere forstand, og på den måde skabte Interflora en ny position og fornyet relevans og gik ind på et større og mere lukrativt marked i vækst.

En stærk content-plan, skabte fokus på de lejligheder HELE året byder på. Med content-planen blevet der skabt og italesat nye situationer og behov, der kunne løses med blomster eller andre lejlighedsgaver – som ligeledes blev introduceret i sortimentet.

Resultater

Siden vi startede samarbejdet med Interflora, er salget steget i et ellers vigende marked, hvor det totale blomstersalg har været mærkbart faldende. Det er samtidig lykkedes at flytte salg over på andre kategorier som chokolade, vin og specialiteter.

Samtidig er de forskellige kampagner testet som nogle af Danmarks bedste. De er blevet hædret i diverse danske og internationale award shows, og en enkelt film er blevet set mere end 1.4 millioner gange på YouTube – helt uden seedning. 53% stigning i antallet af ordrer samt en endnu større stigning i omsætningen viser, at Interflora med den ny position formår, at kigge strategisk på deres udfordringer. Interflora fik udnyttet deres “assets” og skabte en ny og stærkere position på et bredere marked i vækst.

53 % ordrefremgang

1.400.000 organiske views på YouTube

4 vundne awards

Prisvindende film

Thomas Hedegaard
Partner, Director Brand Consultancy
Flere cases