Butik
20. september 2017|schedule2 min.

SuperBrugsen eller Lidl - danskerne er ligeglade, hvor de handler

Med undersøgelsen Customer Centric Companies har vi de seneste 5 år målt kundeoplevelsen hos de største danske dagligvarekæder. Med Netto, Superbrugsen, Føtex, Bilka Rema1000, Lidl og Meny som nogle af de væsentligste spillere. Og resultatet for i år er klart: Discountbutikkerne har nået samme loyalitetsniveau som supermarkederne.

 

Kundernes oplevelse af supermarkeder og discountbutikker smelter sammen.

Branding handler om loyalitet, og loyaliteten kommer fra den samlede kundeoplevelse. Og når koncepter og markedsføringsplatforme bliver mere ensartede – som vi har set de senere år – så stiger præferencerne for de enkelte brands ikke længere. Sagt på en anden måde: når supermarkederne i stigende grad skal være billige og discountbutikkerne søger mod kvalitet, så udviskes de største forskelle for danskerne. Og det sætter sit præg på loyaliteten.

 

Rema1000 og Bilka skiller sig ud. Lidt.

Fra 2013 til 2017 steg loyaliteten over én kam til dagligvaresektoren, men på seneste måling ser det ud som om loyaliteten er nået et mætningspunkt. Det er overvejende kun Rema1000 og Bilka som har fremgang i kundemålingen. De første fra pole position, mens Bilka kommer fra mere beskedne placeringer – og altså oplever fremgang.

 

For 5. år i træk har vi målt danske kunders tilfredshed med de relevante kontaktpunkter i alle større retail- og servicevirksomheder i Danmark. Vi har spurgt kunderne, hvordan de oplevede butik, service, markedsføringen, digitale kontaktpunkter – og ikke mindst holdt det op imod deres loyalitet overfor brandet og brandets konkurrenter.

Der er brands og brancher, som gør det fantastisk, og der er det modsatte. Vi har 225 individuelle brand- og brancherapporter. 

Vil du vide mere om at skabe præference for brands kontakt Kasper eller Stiig for et møde om forbrugere og brands.

Stiig Helgens Binggeli
Director, Business Development
Stiig Helgens Binggeli @ FacebookStiig Helgens Binggeli @ TwitterStiig Helgens Binggeli @ LinkedIn