Loyalty
20. september 2017|schedule2 min.

Glem alt om loyalitet - det er prisen det handler om

Mange retailere vil påstå, at denne tendens er sigende for danske forbrugere.

Det kan der måske være noget om, og det er i hvert fald gældende for optikerbranchen, hvor hovedparten af kunderne angiver prisen som det vigtigste for dem.

 

Således er Louis Nielsen rebellen, som har skabt sig selv en unik position på prisen, hvor brands som Synoptik, Thiele og ProfilOptik fortsat forsøger at balancere en position på kvalitet med stærke tilbud.

 

Høj loyalitet – men dårlig kundeoplevelse

I vores store, årlige kundeanalyse, Customer Centric Companies, opstår det paradoks, at Louis Nielsen ligger øverst i loyalitet, men nederst, når det gælder til kundeoplevelsen.

 

På andre parametre som sortiment, convenience og service ligger kæderne forholdsvis tæt, mens Louis Nielsen især er gået frem på anbefalingsgrad og genkøbsintention. Og også den samlede markedsføringsscore ligger bedst til hos Louis Nielsen. Deres koncept differentierer sig positivt, hvor kunderne ikke mener, der er den store forskel mellem de tre øvrige kæder.

 

Tæt løb

Det bliver spændende at se, hvem der først rykker fra feltet og gør Louis Nielsen følgeskab. Men måske sker det først, når avancerne falder så meget, at der er en reel brændende platform.

 

For 5. år i træk har vi målt danske kunders tilfredshed med de relevante kontaktpunkter i alle større retail- og servicevirksomheder i Danmark. Vi har spurgt kunderne, hvordan de oplevede butik, service, markedsføringen, digitale kontaktpunkter – og ikke mindst holdt det op imod deres loyalitet overfor brandet og brandets konkurrenter.

Der er brands og brancher, som gør det fantastisk, og der er det modsatte. Vi har 225 individuelle brand- og brancherapporter. Se nedenfor om dit brand er en del af undersøgelsen. 

Vil du vide mere om at skabe præference for brands, så kontakt Kasper eller Stiig for et møde om forbrugere og brands.

Stiig Helgens Binggeli
Director, Business Development
Stiig Helgens Binggeli @ FacebookStiig Helgens Binggeli @ TwitterStiig Helgens Binggeli @ LinkedIn