Netto - Fra discount til Danmarks stærkeste brand

I Netto får man altid god værdi for pengene. Og det ved danskerne. Netto er danskernes foretrukne dagligvarekæde og samtidig kåret til et af Danmarks stærkeste og bedst kendte brands.

Udfordring

Netto er danskernes foretrukne dagligvarekæde. Men flere og flere konkurrenter er kommet til, og de har presset opfattelsen af, hvad lavpris egentlig er, længere ned. De sidste 10 år har dagligvaremarkedet i Danmark flyttet sig. Der stilles højere krav til lavere priser, bredere sortiment og bedre butiksoplevelser. Netto har et af de stærkeste brands i dansk dagligvarehandel, men presses konstant af store udenlandske konkurrenter på såvel kvalitets- som prisopfattelsen.

Løsning

Vi har hjulpet Netto med at styrke loyaliteten ved at fortælle danskerne, at de allerede kender det bedste sted at få god værdi for pengene. Gennem dybdegående forbrugeranalyser har vi udviklet en stærk, bredspektret marketingstrategi, der rammer ind i danskernes behov, og derfor driver trafik og fastholder Nettos position som den førende dagligvarekæde i landet.

Resultat

Med den nye strategi og konceptet ”Det er hårdt at tjene penge” har Netto, ikke bare fastholdt, men også styrket positionen som det sted, hvor man får mere for pengene. I 2014 kunne Netto kalde sig for Danmarks tredje stærkeste brand og ét af de ti danske brands, som danskerne kender bedst og er mest loyale over for. Vores arbejde har samtidig været medvirkende til at drive Nettos daglige salg med en faktor 30 per investeret krone. Samtidig har konceptet bidraget med en tre-dobbelt effekt fra 2009 til 2013 – dels af Nettos samlet marketing-investering og dels af Nettos investering på TV.

3
x dobling

af effekt fra 2009 til 2013

30
faktor

per investeret krone

3
stærkeste

brand i DK

Annette Milner
Brand- and Marketing advisor
Annette Milner @ FacebookAnnette Milner @ LinkedIn