Digital tilbudsavis

Brugeroplevelsen har stor betydning for effekten af en digital tilbudsavis. Det har Imerco og Brandhouse bevist med et helt nyt produkt, der er specielt designet til smartphone-skærme og udstyret med en navigation, der passer til den digitale brugers vaner og behov. Og det gav effekt!

Udfordringen

Danskerne elsker tilbudsaviser, og de har direkte indflydelse på salget i Imercos butikker. I dag får godt 1,5 mio. danskere tilbudsavisen på tryk.

På sigt ønsker Imerco at følge danskere over på de digitale platforme, hvor de bruger mere og mere tid. Den første digitale tilbudsavis findes faktisk allerede. Det er en PDF-udgave af den trykte tilbudsavis.

Brugeroplevelsen halter dog bagefter – især på smartphonen. Derfor satte Brandhouse og Imerco sig for at skabe et nyt digitalt tilbudsprodukt, der kan slå PDF-viseren og give både kunder og Imerco nye muligheder.

Løsningen

Løsningen er udformet som ét langt scrollsite, der fører brugeren igennem tilbuddene. På vejen kan de swipe til siden, når der kommer tværgående valgmuligheder.

De kan også se filmklip eller markere favoritprodukter, som kan samles i en mail eller gemmes til næste besøg. Men det er ikke kun brugeren, der får nye fordele.

På sigt er e-tilbudsavisen også hurtigere at producere. Den kan samle helt unikke adfærdsdata og bruges til differentieret indhold. Og så er det muligt at skabe en stærkere storytelling, der appellerer til de mange brands.

Resultat

Form gør en forskel, når den tager udgangspunkt i brugernes behov. Det viste resultaterne af den første udsendelse i det nye format. Return on marketing investment blev på 500 %. Og når det nye digitale format blev sammenlignet med PDF-udgaven (Zmags), der kørte i samme periode, så var return on ad spend 20 % højere – målt ud fra Facebook-annoncering og programmatic.

500
%

ROMI
Return on marketing
investment

20
%

ROAS
Sammenlignet med
PDF-udgave

Annette Milner
Brand- and Marketing advisor
Annette Milner @ FacebookAnnette Milner @ LinkedIn