Mere kram end isenkram

Imerco er Danmarks største isenkramkæde med en webshop og mere end 160 butikker fordelt over hele landet samt en årlig omsætning på ca. 1,9 mia. kr. Imerco driver også en af Danmarks største kundeklubber, Imerco+, med over 1 mio. medlemmer, hvilket siger en del om den store loyalitet, der findes til Imerco.

Imerco har på få år flyttet sig fra at være en traditionel isenkræmmer med alt fra elpærer og værktøj til køkkengrej og service. I dag er de Danmarks stærkeste specialkæde inden for køkkenudstyr og borddækning med et stort sortiment inden for boligindretning, elartikler og gaver, hvor kvalitet og service er i højsædet hele vejen.

Udfordringen

I 2008 stod Imerco overfor valget om at fortsætte som traditionel isenkramkæde eller bryde med kategorien og flytte positionen. Og muligheden var der, fordi isenkræmmerne i 2007 havde solgt ejerskabet til M. Goldschmidt Holding, så kæden blev en kapitalkæde, og beslutningen kunne tages centralt.

Den traditionelle isenkræmmer havde overlevet sig selv. Danskerne besøgte den i nødstilfælde, når de manglede lim, elpærer eller den rigtige skrue. Byggemarkeder og supermarkederne gravede sig effektivt ind på kategorien.

Løsningen

Brandhouse/Subsero stod for markeds- og forbrugeranalyser med det mål at afdække mulige positioner og muligheder i markedet. På det grundlag udviklede vi en brandstrategi med fokus på et yngre og mere købedygtigt segment, på gavemarkedet og på stærke brands til køkken og bord.

Vel at mærke en strategi, der også tillader prisfokus, når markedet kræver det.

Køkken-, spise- og gavesituationer er områder, vi gerne vil forkæle hinanden på. Og vi vil gerne have kvalitet både i udvalg og rådgivningen. Et stort segment af forbrugerne vil gerne betale lidt mere for de rigtige produkter og brands. Derfor blev konklusionen, at Imerco skulle være noget for de kunder, som har ”appetit på livet” og gerne vil gøre sig umage og forkæle hinanden.

Resultatet

På basis af den nye brandstrategi blev der udviklet en ny overordnet identitet, som blev aktiveret med en kommunikation, der understøtter Imerco-brandets rejse fra løsning af nødsituationer til lystbetonet shopping. Det nye Imerco har det sortiment, som man ikke bare vil bruge til gaver, men selv har lyst til at bruge i sit køkken eller på spisebordet.

Butikkerne levendegør kvaliteten med indbydende shoppeoplevelser og medarbejdere, der fokuserer mere på kundernes behov end produktegenskaber

500
%

ROMI
Return on marketing
investment

20
%

ROAS
Sammenlignet med
PDF-udgave

Stiig Helgens Binggeli
Managing Partner
Stiig Helgens Binggeli @ FacebookStiig Helgens Binggeli @ TwitterStiig Helgens Binggeli @ LinkedIn