Gå i føtex derhjemme

I starten af 2020 var markedet for online-handel med daglig- varer domineret af Nemlig.com med Coop og Bilka-to-go som alternativer. COVID-19-pandemien, med hjemmearbejde, restriktioner og isolering, skabte ekstra vækst i markedet.

Og på grundlag af den udvikling besluttede Salling Group at etablere sig i kategorien så hurtigt som muligt og udvide porteføljen af dagligvareforretninger med et hjemmeleverings- koncept.

Udfordringen

Dagligvaremarkedet i Danmark har et stort overudbud af kæder og forretninger i forhold til markedets efterspørgsel, og det samme var tilfældet for onlinebestilling til hjemmelevering.

Med det udgangspunkt analyserede vi pain points og drivere i markedet for onlinedagligvarer og kortlagde de potentielle territorier, som kunne være attraktive for Salling Group.

Løsningen

Analysen viste, at der ikke var behov for endnu et koncept i samme kategori som de eksisterende. Til gengæld var der et uopfyldt ønske om at kunne få samme oplevelse med samme varer og samme kvalitet, som i et fysisk føtex-supermarked.

Så i stedet for at skabe et nyt brand i konkurrence med de andre onlinekoncepter, blev det besluttet at markedsføre en digital parallel til føtex-forretningerne, hvor et af beviserne er, at det også er føtex-medarbejdere, der bringer varerne hjem til kunderne.

Resultatet

Føtex er et af de stærkeste brands på dagligvare- markedet. Derfor blev valget at tage det kendte og bringe det hjem til kunderne – med egne bude.

Brandhouse/Subsero har efterfølgende drevet processen omkring at udvikle den digitale kunderejse i de centrale kanaler, som kan styrke kundeoplevelsen under det allerede stærke føtex-brand.

Robert Dinulovic
Partner, Director, Digital Consultancy
Robert Dinulovic @ LinkedIn