7-Eleven - Fra altid åben til altid et besøg værd

For at genvinde en relevant position startede Brandhouse/ Subsero og ledelsen i 7-Eleven en proces med det mål at identificere brandets muligheder for igen at blive relevant ved at fokusere på en ny og mere købestærk målgruppe i convenience-markedet.

Udfordringen

Forretningsgrundlaget var truet fra flere sider på grund af ændringer i markedet – ikke mindst liberaliseringen af lukkeloven i november 2012. Den digitale udvikling flyttede salget af en række elektroniske tjenester og trafikbilletter online – samtidig med at salget af aviser også var på vej ned. Så på mange måder var 7-Elevens kundestrøm og selve relevansen i convenience-markedet under stigende pres.

Løsningen

For at genvinde sin relevans i markedet tilrettelagde Brandhouse en repositionering for 7-Eleven. En proces, der skulle få kæden tilbage på sporet med markedstilpassede produkter og en kommunikationsstrategi, der henvendte sig til en mere købestærk målgruppe end de fastfood-hungrende unge. Den nye platform positionerede 7-Eleven, som en kvalitetsbevidst madbutik, bl.a. ved at udvikle produkter i samarbejde med nogle af de største og mest populære udbydere af sunde madprodukter for at skabe et sortiment af sund to-go. Det fornyede produktudvalg blev bakket op af en serie af specialdesignede kampagner, som styrkede den nye position.

Resultat

Som en kulmination på transformationen, som 7-Eleven i Danmark har været igennem, modtog kæden den fornemme pris ”Convenience Retailer of the Year 2019” – altså verdens bedste convenience-koncept i 2019.

I 2020 blev positionen omkring ”Quality Convenience” genbesøgt i en større markedsanalyse faciliteret af Brandhouse/Subsero. Analysen viste, at positionen stadig har stor relevans og leverede indsigter til at drive nye spor og initiativer inden for brand, kundeoplevelse og sortiment, som kan styrke 7-Elevens markedsposition yderligere i fremtiden.

Thomas Hedegaard
Partner, Director Brand Consultancy
Thomas Hedegaard @ FacebookThomas Hedegaard @ LinkedIn